Vertrouwenscontactpersoon

Lisa.jpg

Wie ben ik:
Voor de leden van vv Niftrik en de jeugdleden van SJO Diosa/Niftrik ben ik de vertrouwenspersoon. Zelf ben ik al enige tijd lid van de vereniging en iedere week te vinden op sportpark de Eik om zelf een balletje te trappen. Verder ben ik werkzaam in het voortgezet onderwijs waar ik met veel plezier de leerlingen begeleid. Omdat de vereniging veiligheid voor alle leden belangrijk vindt hebben zij mij gevraagd om dit te waarborgen en daarom ben ik de vertrouwenscontactpersoon (VCP).

Vertrouwenscontactpersoon, wat houdt dat precies in?
Als VCP draag ik zorg voor het preventiebeleid, maar daarnaast ben ik ook het eerste aanspreekpunt wanneer er sprake is van grensoverschrijdend gedrag. Wanneer je te maken hebt met pesten, discriminatie, seksueel ongewenst gedrag of ander gedrag waardoor jij je niet prettig voelt bij het sporten kun je contact opnemen met mij. Samen met jou bespreek ik jouw vraag/melding. Als VCP luister ik goed naar je verhaal en bespreek ik samen met jou hoe we het probleem kunnen aanpakken. Samen kijken we welke stappen je kunt nemen of ik denk met je mee wie jou zou kunnen helpen. Het kan zijn dat je met de betreffende persoon in gesprek gaat of met je trainer of met het bestuur. Ook kan ik je eventueel verwijzen naar een vertrouwenspersoon van de NOC*NSF (Nederlandse sportorganisatie). De naam vertrouwenscontactpersoon zegt het al: je kunt mij in vertrouwen iets vertellen. Jij beslist wat er verder met jouw probleem gebeurt. Ik help je op weg. Als VCP zorg ik voor een (eventueel anoniem) schriftelijke terugkoppeling aan het bestuur.  Bij een strafbaar feit moet altijd de politie erbij betrokken worden.

Hoe kun je contact met mij opnemen?
Je mag mij natuurlijk ook aanspreken in en rondom het sportpak. We plannen dan samen een geschikt moment om verder te praten.
Praat je liever met iemand van buitenaf? Dan kun je contact op nemen met het Vertrouwenspunt sport van NOC*NSF, zij zijn (zonder extra kosten) van maandag t/m vrijdag 08:00-20:00 te bereiken via 0900-2025590 of via de WhatsApp 06-53646928.

Reüniewedstrijd 18 mei 2019

Huldiging Frans Klaassen

Afgelopen maandag 10 september, tijdens de Algemene Jaarvergadering nam Frans Klaassen afscheid van zijn bestuurstaken die hij deed voor V.V. Niftrik.

Geheel geruisloos aftreden van het bestuursleven, dat liet Niftrik niet gebeuren. Het bestuur had Frans voorgedragen bij de KNVB voor het krijgen van een bondsspeld.

Het werd een gouden!

Frans kwam in 1985 in Niftrik wonen. Werd direct leider van Niftrik 1. In 1992 kwam Frans in het bestuur om er nu pas weer uit te gaan. In die tijd was hij ook tien jaar voorzitter van V.V. Niftrik. In die tijd werd hij ook voorzitter van de Waayershof. Frans was speler van o.a het veteranenelftal om na zijn actieve voetballoopbaan als scheidsrechter aan de slag te gaan.

Kortom, veel werkzaamheden verricht voor de gemeenschap Niftrik. Tijdens de vergadering kwamen zijn vrouw Anneke en zijn drie kinderen Francis, Nathalie en Alexander samen met een afgevaardigde van de KNVB plots binnen bij de vergadering. Naast de gouden bondsspeld had V.V. Niftrik ook een kado voor de jubilaris. Hij krijgt bij het hoofdveld de beschikking over een eigen zitplaats:

Het “Frans Klaassen” bankje.

Frans, we hopen je vaak te mogen zien zitten op je eigen bankje!

FransHuldiging1

FransHuldiging2

V.V. NIFTRIK te gast bij De Graafschap

Afgelopen vrijdag vierde De Graafschap haar 65 jarig jubileum. En sinds een vijftal jaren heeft V.V Niftrik een band met deze club. Bij het toenmalig 90 jarig jubileum van V.V. Niftrik kwamen de “superboeren” op bezoek bij deze kleine dorpsclub. Vanaf die tijd komt de selectie maar ook andere leden van de vereniging een tweetal keer per seizoen op de Vijverberg.

Zo ook afgelopen vrijdag. Deze keer met een aantal jongens van de samenwerking met jeugd van DIOSA en daarbij zag men de thuisclub met duidelijke cijfers winnen wat zorgde voor mooie momenten na de wedstrijd.

Graafschap2019-01

Graafschap2019-02

Cor van Heumen lid van verdienste KNVB

Afgelopen jaarvergadering was een bijzondere.

Vijfentwintig jaar lang deed Cor van Heumen verslag van het financiële gebeuren van V.V. Niftrik.

Tot afgelopen keer.

Na het voorlezen van de cijfers met bijbehorende uitleg en het beantwoorden van de vragen over deze cijfers kwam een afgevaardigde van de KNVB.

Cor werd in het zonnetje gezet, iets wat hij niet had verwacht. Deze man kwam niet voor niks naar Niftrik. Naast een bloemetje voor zijn vrouw Tiny, had hij naast mooie woorden ook een oorkonde en een draagspeld van de KNVB.

Cor werd lid van verdienste van de  voetbalbond.

Naast deze verrassing had ook het bestuur van de voetbalclub voor Cor nog een enveloppe met mooie woorden en een voucher waar Cor met zijn familie naar keuze gebruik van kan maken.

CorVanHeumenOnderscheiding2