Huldiging Frans Klaassen

Afgelopen maandag 10 september, tijdens de Algemene Jaarvergadering nam Frans Klaassen afscheid van zijn bestuurstaken die hij deed voor V.V. Niftrik.

Geheel geruisloos aftreden van het bestuursleven, dat liet Niftrik niet gebeuren. Het bestuur had Frans voorgedragen bij de KNVB voor het krijgen van een bondsspeld.

Het werd een gouden!

Frans kwam in 1985 in Niftrik wonen. Werd direct leider van Niftrik 1. In 1992 kwam Frans in het bestuur om er nu pas weer uit te gaan. In die tijd was hij ook tien jaar voorzitter van V.V. Niftrik. In die tijd werd hij ook voorzitter van de Waayershof. Frans was speler van o.a het veteranenelftal om na zijn actieve voetballoopbaan als scheidsrechter aan de slag te gaan.

Kortom, veel werkzaamheden verricht voor de gemeenschap Niftrik. Tijdens de vergadering kwamen zijn vrouw Anneke en zijn drie kinderen Francis, Nathalie en Alexander samen met een afgevaardigde van de KNVB plots binnen bij de vergadering. Naast de gouden bondsspeld had V.V. Niftrik ook een kado voor de jubilaris. Hij krijgt bij het hoofdveld de beschikking over een eigen zitplaats:

Het “Frans Klaassen” bankje.

Frans, we hopen je vaak te mogen zien zitten op je eigen bankje!

FransHuldiging1

FransHuldiging2

Cor van Heumen lid van verdienste KNVB

Afgelopen jaarvergadering was een bijzondere.

Vijfentwintig jaar lang deed Cor van Heumen verslag van het financiële gebeuren van V.V. Niftrik.

Tot afgelopen keer.

Na het voorlezen van de cijfers met bijbehorende uitleg en het beantwoorden van de vragen over deze cijfers kwam een afgevaardigde van de KNVB.

Cor werd in het zonnetje gezet, iets wat hij niet had verwacht. Deze man kwam niet voor niks naar Niftrik. Naast een bloemetje voor zijn vrouw Tiny, had hij naast mooie woorden ook een oorkonde en een draagspeld van de KNVB.

Cor werd lid van verdienste van de  voetbalbond.

Naast deze verrassing had ook het bestuur van de voetbalclub voor Cor nog een enveloppe met mooie woorden en een voucher waar Cor met zijn familie naar keuze gebruik van kan maken.

CorVanHeumenOnderscheiding2

Toon & Theo 60 Jaar Lid

Op zaterdag 26 mei werd er op sportpark “De Eik” een partijtje zomeravond voetbal op hoog niveau gespeeld.
Hoofdrolspelers van deze avond waren Theo Lemmers (gzn) en Toon Uijen-de Kleijn.
Zowel Toon als Theo zijn 60 jaar lid van onze club en beide ook nog actief. Toon voetbalt nog steeds iedere zaterdag mee met het 45+ team.

Van dit team kregen beide deze wedstrijd aangeboden. Na afloop lekker borrelen, een hapje eten en het ophalen van tal van anekdotes en (sterke) verhalen.
Het bestuur had gezorgd voor een aantal stukken uit het archief van de voetbalclub zodat het ophalen van die herinneringen ietsjes makkelijker werd.

Onze voorzitter, Willy Derks, had ook nog een woordje van dank voor beide mannen en aan het eind van deze speech,
werden Toon & Theo door het bestuur  benoemd als “lid van verdienste” van V.V. Niftrik.

Beide van harte gefeliciteerd met deze onderscheiding!

ToonTheoJub01 ToonTheoJub02

Piet Krebbers Pad

Niftrik heeft er een straat of beter gezegd een pad bij.

Voor zijn 80ste verjaardag had het bestuur van V.V. Niftrik besloten om Piet een eigen pad te geven op sportpark “de Eik”.

Piet trok zelf het doek van het bordje af om daarna geëmotioneerd te zeggen dat hij het “toch wel mooi vond”, een eigen pad op het voetbalveld.

Wij hopen dat Piet nog vele malen op de fiets  naar de velden kan om daar 'zijn' Niftrik te zien voetballen.

PietKrebbersPad

Dinsdag 14 april 2015

Op dinsdag 18.30 uur werd op het sportpark van Diosa een overeenkomst getekend voor de samenwerking tussen de jeugd van Diosa en Niftrik.

Na de ondertekening werd er een wedstrijdje voetbal gespeeld tussen Diosa E1 en Niftrik E1.

Dit was een hele spannende en leuke wedstrijd waarbij er hard werd gestreden. Dit van beide kanten maar de meeste kansen waren toch

voor Niftrik E1. Deze waren heer en meester op het veld. De spelers van Niftrik speelden goed en heel scherp. Diosa E1 had weinig in te brengen

tegen het goede spel van Niftrik E1. Er was achter bij Niftrik E1 bijna geen door komen aan. Het stond als een blok en ook de keeper was bijna niet te kloppen.

Ook de midden veldspelers van Niftrik stonden hun mannetje en de spitsen deden wat ze moesten doen, en dat was scoren.

Het was een leuke en een gezellig potje voetbal met als uitslag 1-4 voor Niftrik E1.

diosaniftikcombinatie