TOERNOOIREGLEMENT                                 dart plaatje

   
1. In de 1e ronde wordt er gespeeld in een poule. Daarna volgens knock-out systeem, via een van te voren bepaald schema, op basis van de poule eindstand. Er wordt het hele toernooi gespeeld volgens het 501 systeem, met dubbel uitgooi.
   
2. Tijdens de poule wedstrijden worden er altijd 3 legs gespeeld. Het wordt dus 2-1 of 3-0. In de 2e en 3e ronde wordt er gespeeld om 3 gewonnen legs. In de kwart-finale, de halve finale en finale om 4 legs winst. Verliezersronde is het t/m de finale “best of three”.
   
3.

Winnaar van een wedstrijd in de poule krijgt 2 punten. Eindstand wordt bepaald aan de hand van de volgende regels:

1. Aantal punten;

2. Dartsaldo;

3. Aantal legs voor;

4. Onderling resultaat.

Mocht het dan nog gelijk zijn volgt er een dart-off.

   
4.

De wedstrijden worden geteld door de spelers van die poule en zijn ZELF verantwoordelijk voor het goed invullen van de eindstanden van de wedstrijden.

Later kan er niet meer gecorrigeerd worden!

   
5.

Afhankelijk van het aantal poules kan het zijn dat er “lucky losers” nodig zijn. Volgorde zijn deze:

1. Poule van zes personen;

2. Aantal punten;

3. Dartsaldo;

4. Aantal legs voor.

Is er dan nog geen beslissing volgt een dart-off.

   
6. De voorronde eindigt direct na de laatste pijl van de poule waarin je speelt. Dit voor het geval dat er mensen onverhoopt het toernooi moeten verlaten. B.v. iemand in de poule wordt 4e en dus uitgeschakeld, maar nr. 2 van die poule verlaat het toernooi, schuif je niet automatisch door naar hogere klassering. De tegenstander in de volgende ronde heeft dan een “bye”. Dit geldt ook voor het verdere knock-out gedeelte. De verliezer van een ronde kan nooit verder gaan in het toernooi.
   
7. Mocht iemand het toernooi verlaten terwijl de poule nog bezig is, dan zullen die partijen worden omgezet in een 3-0 overwinning voor de tegenstander.
   
8. Mocht de teller de score “kwijt” zijn, wordt er in die leg opnieuw begonnen.
   
9. Onsportief gedrag is niet toegestaan. Iedereen dient normaal zijn dartpijlen te kunnen gooien (storend roepen, dingen gooien etc.).
   
10. Het toernooi begint direct na de inschrijving (10.00 uur). Personen die via een voorinschrijving te laat komen en niet gelijk aan het toernooi kunnen beginnen verliezen met 3-0.
 
11. Noteer op het score formulier altijd de hoogste finish. Hier geldt een prijs voor.
   
12. Wedstrijden uit de poule worden geteld door de mensen uit jouw eigen groep. In de tweede ronde en verder tellen degene die de ronde daarvoor zijn uitgeschakeld. M.a.w. ben je in eerste ronde uitgeschakeld dan tel je een wedstrijd uit de tweede ronde. Wordt je uitgeschakeld in de tweede ronde dan tel je een wedstrijd uit de 3e ronde etc..
   
13. Een ieder die neemt deel aan het toernooi op eigen risico. De organisatie, V.V. Niftrik en de Waayershof zijn op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in welke vorm dan ook.
   
14. Op punten waarin dit reglement niet in voorziet, beslist/beslissen de toernooileider(s).