Wout Janssen overleden

Gisteren ontvingen wij het droevige bericht dat ons lid, Wout Janssen is overleden.

Wout was meer dan 40 jaar trouw lid van onze club. Begon als voetballertje bij onze jeugd, doorliep de senoirentijd met als hoogtepunten het kampioenschap met Niftrik 2 in 1979 en met Niftrik 3 in 1989.  Wout nam pas een paar jaar geleden definitief afscheid van zijn actieve voetbal carriere. Daarnaast was Wout trouwe supporter van Niftrik 1, waar zijn zoon Sjoerd een aantal jaren een vaste waarde was. Ook was zijn bedrijf een vaste waarde als sponsor van onze vereniging.

Vorig jaar kreeg Wout te horen dat een en ander niet helemaal goed was. Wout ging niet bij de pakken neer zitten,bleef zijn werk doen bij zijn eigen zaak van de compressoren en ging voorop als koning van het  Sint Damianus Gilde. Carnaval werd nog gevierd, al was dat wel in mindere maten.

Ondanks zijn goede moed ging het bergafwaarts. Wout kwam niet meer bij het voetballen en ook het drinken van het biertje op de donderdag avond en zondag middag zat er niet meer in.

Wij wensen Lenneke, Maarten en Sjoerd, Lisa en Mike en verdere familie veel sterkte aankomende tijd om dit verlies te verwerken.

Vertrouwenscontactpersoon

Lisa.jpg

Wie ben ik:
Voor de leden van vv Niftrik en de jeugdleden van SJO Diosa/Niftrik ben ik de vertrouwenspersoon. Zelf ben ik al enige tijd lid van de vereniging en iedere week te vinden op sportpark de Eik om zelf een balletje te trappen. Verder ben ik werkzaam in het voortgezet onderwijs waar ik met veel plezier de leerlingen begeleid. Omdat de vereniging veiligheid voor alle leden belangrijk vindt hebben zij mij gevraagd om dit te waarborgen en daarom ben ik de vertrouwenscontactpersoon (VCP).

Vertrouwenscontactpersoon, wat houdt dat precies in?
Als VCP draag ik zorg voor het preventiebeleid, maar daarnaast ben ik ook het eerste aanspreekpunt wanneer er sprake is van grensoverschrijdend gedrag. Wanneer je te maken hebt met pesten, discriminatie, seksueel ongewenst gedrag of ander gedrag waardoor jij je niet prettig voelt bij het sporten kun je contact opnemen met mij. Samen met jou bespreek ik jouw vraag/melding. Als VCP luister ik goed naar je verhaal en bespreek ik samen met jou hoe we het probleem kunnen aanpakken. Samen kijken we welke stappen je kunt nemen of ik denk met je mee wie jou zou kunnen helpen. Het kan zijn dat je met de betreffende persoon in gesprek gaat of met je trainer of met het bestuur. Ook kan ik je eventueel verwijzen naar een vertrouwenspersoon van de NOC*NSF (Nederlandse sportorganisatie). De naam vertrouwenscontactpersoon zegt het al: je kunt mij in vertrouwen iets vertellen. Jij beslist wat er verder met jouw probleem gebeurt. Ik help je op weg. Als VCP zorg ik voor een (eventueel anoniem) schriftelijke terugkoppeling aan het bestuur.  Bij een strafbaar feit moet altijd de politie erbij betrokken worden.

Hoe kun je contact met mij opnemen?
Je mag mij natuurlijk ook aanspreken in en rondom het sportpak. We plannen dan samen een geschikt moment om verder te praten.
Praat je liever met iemand van buitenaf? Dan kun je contact op nemen met het Vertrouwenspunt sport van NOC*NSF, zij zijn (zonder extra kosten) van maandag t/m vrijdag 08:00-20:00 te bereiken via 0900-2025590 of via de WhatsApp 06-53646928.

Brian Leijten wint Niftrik Open 2020

Afgelopen zondag was het weer darten in Niftrik. Al 21 jaar organiseert V.V. Niftrik er een toernooi waar darters uit de regio hun kunsten kunnen vertonen.

Dit jaar namen 53 darters deel aan het toernooi en uiteindelijk ging de titel naar Brabant.

Brian Leijten won in de finale tegen Jeroen Nagtegaal. Was er ook Niftriks succes: ja.

Zo won Alexander Klaassen het verliezers toernooi en gooide Mark Zondag het hoogste uit, namelijk 122.

Dart2020-1

Dart2020-2

Kersttoernooi succesvol verlopen

Het 49e zaal kerst voetbaltoernooi is voor SJO DIOSA-Niftrik zeer succesvol verlopen. Er hadden 11 teams ingeschreven en op de finale dag mochten er vijf de halve finale spelen.

En alle vijf ook de finale ! Daarvan won DIOSA-Niftrik er vier !

De 17 1 won hun finale na strafschoppen van Overasseltse boys. De JO 14 won ook na strafschoppen hun finale. DIOSA-Niftrik JO 12 won in de reguliere speeltijd met 3-1 tegen Woezik. Ook JO 9 won hun finale pas na strafschoppen. Alleen de JO 8 verloor hun finale. Na de reguliere speeltijd tegen Alverna was de stand 1-1 en pas na strafschoppen moesten deze jongens zich pas gewonnen geven.

Zaal2019