Brian Leijten wint Niftrik Open 2020

Afgelopen zondag was het weer darten in Niftrik. Al 21 jaar organiseert V.V. Niftrik er een toernooi waar darters uit de regio hun kunsten kunnen vertonen.

Dit jaar namen 53 darters deel aan het toernooi en uiteindelijk ging de titel naar Brabant.

Brian Leijten won in de finale tegen Jeroen Nagtegaal. Was er ook Niftriks succes: ja.

Zo won Alexander Klaassen het verliezers toernooi en gooide Mark Zondag het hoogste uit, namelijk 122.

Dart2020-1

Dart2020-2

Darttoernooi 2023

Danny Bosman winnaar “Niftrik open”

Zondag 14 januari was het weer darten in Niftrik in plaats van voetballen. Voor de 19e maal organiseerde V.V. Niftrik haar darttoernooi.

Ditmaal hadden 47 darters de moeite genomen om te strijden voor de hoogste eer en de hoofdprijs van €75,-.
De bovenste verdieping van de Waayershof was weer tot een ware dartzaal omgebouwd. En er zou zeker een nieuwe winnaar komen. De titelverdediger had niet de moeite genomen om zijn titel te verdedigen.

Na de poule fase de knock-out ronde. Ook dit jaar was er een hoofdronde en een zogenaamde “troostronde”.

De finale van deze troostronde ging tussen Glen Roos en Johny Dappers. Het mooie van dit toernooi is dat ieder jaar vrijwel dezelfde mensen komen en het toernooi voelt als een reünie. Glen had in de poule fase alles verloren maar herstelde zich en won de finale van Niftrik speler Johny Dappers met 3-1.

In het hoofdtoernooi waren Kenny Willems, Marvin Willems, Danny Bosman en 'good old' Tonny Disveld de halve finalisten. Tonny Disveld won het toernooi al eens in 2004(!). En maakte dit jaar weer een kans om te titel te pakken. Hij won zijn halve finale en kwam uit tegen Danny Bosman in de finale. Na een 2-3 voorsprong voor Tonny won uiteindelijk Danny met 4-3 deze editie van de Niftrik open.

V.V. Niftrik gaat volgend jaar op voor haar 4e lustrum.

Dart2018-1 Dart2018-2

NIFTRIK OPEN DARTTOERNOOI 2019

Afgelopen zondag 20 januari 2019, vond voor de 20e keer de "Niftrik open" darttoernooi plaats. Daarmee is dit het oudste darttoernooi de regio.

Op zaterdag wordt de bovenverdieping van de Waayershof omgebouwd tot een echte dartzaal om op de zondag te dienen als strijdtoneel van de darters die strijden om de titel "Winnaar Niftrik Open". Een veertig tal darters kwamen naar Niftrik om de pijlen te richten. Na een poulefase komen de beste 16 darters uit in een knock-out fase. De finale ging dit jaar tussen Marco Disveld en Sarn Brinkert. Ook deze twee jongens komen al jaren naar dit toernooi. Sarn won deze finale. Met Sarn beleefde dit toernooi zijn 15e winnaar in de twintig edities.

Er is ook een "verliezers ronde". Daar won Brian van der Kamp de finale van Bert Engelen. Beide gooien al jarenlang op dit toernooi. Hoogste finish was voor Rob Dominicus. Het eindigde een leg met 158 uit!

Darttoernooi2019-01

Darttoernooi2019-02

Op zondag 10 januari 2016 vond voor de 17e keer het kampioenschap plaats van de "Niftrik open" darts. Hiermee is dit toernooi het oudste van de gemeente Wijchen.

Ondanks de vele andere toernooien in de regio vonden toch z'n zestig darters de weg naar verenigingsgebouw 'De Waayershof '. De bovenverdieping van dit gebouw was weer omgebouwd tot een prachtige dart zaal ! De meeste darters die komen , komen vrijwel ieder jaar. Het toernooi staat goed aangeschreven, mede door de gemoedelijke sfeer die er hangt en zijn ouderwetse wijze van benaderen. Alles gebeurt nog met pen en papier.

De formule is ook ondertussen bekend. In de 1e ronde wordt er in een poule systeem gedart. er waren twaalf poules van vijf darters gevormd. De nrs. 1 en 2 gingen sowieso verder naar het hoofdtoernooi, aangevuld met acht beste nrs. drie. In totaal 32 darters gaan dan uitmaken wie de titel pakt. Naar het troosttoernooi of B-toernooi gaan de 16 daaropvolgende darters.

Winnaar van het B-toernooi werd Johan Kortenraay. In de finale versloeg hij Peer Lazar.

In het hoofd toernooi drongen twee "Niftrikse" darters door tot de kwartfinale. Dit was echter voor Johny Dappers en Mark Zondag ook hun eindstation voor deze dag. Er hadden zich veel voetballers van Niftrik en dorpsbewoners uit Niftrik ingeschreven. De organisatie zag zich daardoor genoodzaakt om een eenmalige prijs in het leven te roepen voor deze categorie.

Zoals gezegd komen veel oude bekende naar dit toernooi. Dat geldt ook voor degene die doordringen tot de kwart en halve finale. Tonny Disveld, Henk van Hoek, Alex Holland komen al jaren 'gooien' in Niftrik. Daarnaast waren ook Ron van den Broek, Bryan Leijten en Levy Frauenfelder doorgedrongen tot de laatste acht. Ron van den Broek ging er vandoor met de prijs voor de hoogste uitgooi. Hij besliste een leg met een finish van 161

Uiteindelijk ging de finale tussen Henk van Hoek en de jonge Levy Frauenfelder. Laats genoemde ging er met de titel van door dit jaar en werd daarmee de jongste winnaar ooit van dit toernooi.

Volgend jaar vind de 18e Niftrik open plaats op zondag 15 januari 2017.

 

fotodarts2016 1