Danny Bosman winnaar “Niftrik open”

Zondag 14 januari was het weer darten in Niftrik in plaats van voetballen. Voor de 19e maal organiseerde V.V. Niftrik haar darttoernooi.

Ditmaal hadden 47 darters de moeite genomen om te strijden voor de hoogste eer en de hoofdprijs van €75,-.
De bovenste verdieping van de Waayershof was weer tot een ware dartzaal omgebouwd. En er zou zeker een nieuwe winnaar komen. De titelverdediger had niet de moeite genomen om zijn titel te verdedigen.

Na de poule fase de knock-out ronde. Ook dit jaar was er een hoofdronde en een zogenaamde “troostronde”.

De finale van deze troostronde ging tussen Glen Roos en Johny Dappers. Het mooie van dit toernooi is dat ieder jaar vrijwel dezelfde mensen komen en het toernooi voelt als een reünie. Glen had in de poule fase alles verloren maar herstelde zich en won de finale van Niftrik speler Johny Dappers met 3-1.

In het hoofdtoernooi waren Kenny Willems, Marvin Willems, Danny Bosman en 'good old' Tonny Disveld de halve finalisten. Tonny Disveld won het toernooi al eens in 2004(!). En maakte dit jaar weer een kans om te titel te pakken. Hij won zijn halve finale en kwam uit tegen Danny Bosman in de finale. Na een 2-3 voorsprong voor Tonny won uiteindelijk Danny met 4-3 deze editie van de Niftrik open.

V.V. Niftrik gaat volgend jaar op voor haar 4e lustrum.

Dart2018-1 Dart2018-2

Op zondag 10 januari 2016 vond voor de 17e keer het kampioenschap plaats van de "Niftrik open" darts. Hiermee is dit toernooi het oudste van de gemeente Wijchen.

Ondanks de vele andere toernooien in de regio vonden toch z'n zestig darters de weg naar verenigingsgebouw 'De Waayershof '. De bovenverdieping van dit gebouw was weer omgebouwd tot een prachtige dart zaal ! De meeste darters die komen , komen vrijwel ieder jaar. Het toernooi staat goed aangeschreven, mede door de gemoedelijke sfeer die er hangt en zijn ouderwetse wijze van benaderen. Alles gebeurt nog met pen en papier.

De formule is ook ondertussen bekend. In de 1e ronde wordt er in een poule systeem gedart. er waren twaalf poules van vijf darters gevormd. De nrs. 1 en 2 gingen sowieso verder naar het hoofdtoernooi, aangevuld met acht beste nrs. drie. In totaal 32 darters gaan dan uitmaken wie de titel pakt. Naar het troosttoernooi of B-toernooi gaan de 16 daaropvolgende darters.

Winnaar van het B-toernooi werd Johan Kortenraay. In de finale versloeg hij Peer Lazar.

In het hoofd toernooi drongen twee "Niftrikse" darters door tot de kwartfinale. Dit was echter voor Johny Dappers en Mark Zondag ook hun eindstation voor deze dag. Er hadden zich veel voetballers van Niftrik en dorpsbewoners uit Niftrik ingeschreven. De organisatie zag zich daardoor genoodzaakt om een eenmalige prijs in het leven te roepen voor deze categorie.

Zoals gezegd komen veel oude bekende naar dit toernooi. Dat geldt ook voor degene die doordringen tot de kwart en halve finale. Tonny Disveld, Henk van Hoek, Alex Holland komen al jaren 'gooien' in Niftrik. Daarnaast waren ook Ron van den Broek, Bryan Leijten en Levy Frauenfelder doorgedrongen tot de laatste acht. Ron van den Broek ging er vandoor met de prijs voor de hoogste uitgooi. Hij besliste een leg met een finish van 161

Uiteindelijk ging de finale tussen Henk van Hoek en de jonge Levy Frauenfelder. Laats genoemde ging er met de titel van door dit jaar en werd daarmee de jongste winnaar ooit van dit toernooi.

Volgend jaar vind de 18e Niftrik open plaats op zondag 15 januari 2017.

 

fotodarts2016 1

TOERNOOIREGLEMENT                                 dart plaatje

   
1. In de 1e ronde wordt er gespeeld in een poule. Daarna volgens knock-out systeem, via een van te voren bepaald schema, op basis van de poule eindstand. Er wordt het hele toernooi gespeeld volgens het 501 systeem, met dubbel uitgooi.
   
2. Tijdens de poule wedstrijden worden er altijd 3 legs gespeeld. Het wordt dus 2-1 of 3-0. In de 2e en 3e ronde wordt er gespeeld om 3 gewonnen legs. In de kwart-finale, de halve finale en finale om 4 legs winst. Verliezersronde is het t/m de finale “best of three”.
   
3.

Winnaar van een wedstrijd in de poule krijgt 2 punten. Eindstand wordt bepaald aan de hand van de volgende regels:

1. Aantal punten;

2. Dartsaldo;

3. Aantal legs voor;

4. Onderling resultaat.

Mocht het dan nog gelijk zijn volgt er een dart-off.

   
4.

De wedstrijden worden geteld door de spelers van die poule en zijn ZELF verantwoordelijk voor het goed invullen van de eindstanden van de wedstrijden.

Later kan er niet meer gecorrigeerd worden!

   
5.

Afhankelijk van het aantal poules kan het zijn dat er “lucky losers” nodig zijn. Volgorde zijn deze:

1. Poule van zes personen;

2. Aantal punten;

3. Dartsaldo;

4. Aantal legs voor.

Is er dan nog geen beslissing volgt een dart-off.

   
6. De voorronde eindigt direct na de laatste pijl van de poule waarin je speelt. Dit voor het geval dat er mensen onverhoopt het toernooi moeten verlaten. B.v. iemand in de poule wordt 4e en dus uitgeschakeld, maar nr. 2 van die poule verlaat het toernooi, schuif je niet automatisch door naar hogere klassering. De tegenstander in de volgende ronde heeft dan een “bye”. Dit geldt ook voor het verdere knock-out gedeelte. De verliezer van een ronde kan nooit verder gaan in het toernooi.
   
7. Mocht iemand het toernooi verlaten terwijl de poule nog bezig is, dan zullen die partijen worden omgezet in een 3-0 overwinning voor de tegenstander.
   
8. Mocht de teller de score “kwijt” zijn, wordt er in die leg opnieuw begonnen.
   
9. Onsportief gedrag is niet toegestaan. Iedereen dient normaal zijn dartpijlen te kunnen gooien (storend roepen, dingen gooien etc.).
   
10. Het toernooi begint direct na de inschrijving (10.00 uur). Personen die via een voorinschrijving te laat komen en niet gelijk aan het toernooi kunnen beginnen verliezen met 3-0.
 
11. Noteer op het score formulier altijd de hoogste finish. Hier geldt een prijs voor.
   
12. Wedstrijden uit de poule worden geteld door de mensen uit jouw eigen groep. In de tweede ronde en verder tellen degene die de ronde daarvoor zijn uitgeschakeld. M.a.w. ben je in eerste ronde uitgeschakeld dan tel je een wedstrijd uit de tweede ronde. Wordt je uitgeschakeld in de tweede ronde dan tel je een wedstrijd uit de 3e ronde etc..
   
13. Een ieder die neemt deel aan het toernooi op eigen risico. De organisatie, V.V. Niftrik en de Waayershof zijn op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in welke vorm dan ook.
   
14. Op punten waarin dit reglement niet in voorziet, beslist/beslissen de toernooileider(s).
     

Winnaars Niftrik open

Dart toernooi 2019